top of page

מהו טיפול בעיניי?

אני רואה בטיפול הזדמנות לעשות zoom out על החיים. הזדמנות של האדם לגלות את עצמו על כוחותיו וחולשותיו ועל מנגנוני ההתמודדות המייטיבים והמזיקים שלו. 

כל זאת מתוך אמונה שתהליך שכזה מאפשר לאדם יותר שליטה על חייו, ומכאן אפשרות להקלה, השלמה והשגת מטרות, בדרכים אדפטיביות ובריאות.

בטיפול מתבוננים יחד על הדברים שהפכו אוטומטיים (מחשבות, התנהגות וכד'), בוחנים איפה הם 'נולדו', חושבים יחד על השפעת ההיסטוריה האישית (המשפחתית והחברתית) של האדם על ההווה שלו/שלה, בודקים את טיבם של מנגנוני ההגנה, שנועדו להגן (ולפעמים מפסיקים...). 

המפגש הטיפולי מהווה סוג של 'מעבדה' קטנה (הפעם zoom in)- כי מה שקורה בתוך החדר בדרך כלל קורה גם מחוצה לו. בטיפול, בניגוד לרוב המקומות האחרים בחיים, ישנה האפשרות לעצור, להתבונן, להרגיש, לחשוב, לבחון, להבין ומכאן גם לעשות שינוי.    

אני מאמינה בשיח משותף- משתפת, שואלת, מאמינה בשיח ישיר ובגובה העיניים. ממעיטה להנהן או להשאיר את מחשבותיי לעצמי. מאמינה שההתבוננות המשותפת מרחיבה פרספקטיבה.    

הבחירה בטיפול בערוץ הוורבלי (שיחה) או האמנותי (יצירה) משתנה בהתאם לרצונותיו ויכולותיו של הפונה. ישנם המעדיפים דיבור מילולי וישנם שעייפו מדיבורים. ישנם החוששים מהמפגש עם החומר וישנם שהמרחב היצירתי מסקרן אותם. ביחד נגלה מה הכי מתאים לך... 

מה מביא אנשים לטיפול? מתי כדאי לפנות?

תחושת תקיעות, חוסר סיפוק ומשמעות

מצברוח ירוד, חוסר חשק

עייפות, קשיי שינה (חלומות קשים, סיוטים)

סטרס מתמשך, פחדים

בטחון ודימוי עצמי ירוד, קשיים חברתיים (ביישנות, סגירות חברתית, קשיים ביצירת/שימור קשרים או זוגיות)  

מצבים פסיכוסומטיים (כאבי בטן, מיגרנות חוזרות, מחלות אוטואימוניות הקשורות במצב רגשי כדוגמת קרוהן)

קשיים בוויסות הרגשי (קשיי שליטה, תוקפנות, רגישות יתר)

שאלות סביב גיבוש זהות וזהות מינית

אבל בעקבות אובדן או מחלה

הפרעות אחרות (מאובחנות או לא)- הפרעות אכילה, דיכאון, חרדה, OCD, פוסט-טראומה, הפרעות אישיות וכו'

או כל דבר אחר שמטריד ומפריע ורוצים לנסות לשנות...

bottom of page